Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارت صنعت، معدن و تجارت با تقسیم‌بندی بازار خودرو به پنج دهک، ضمن از دور خارج کردن خودروهای قدیمی، پنج پلتفرم جدید و نسبتا جدید را در منوی آینده خود برای بازار در نظر گرفته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت و بر اساس گزارش این وزارتخانه، با توجه به سطح درآمدی شهروندان، پنج دهک برای منوی آینده بازار خودرو در نظر گرفته شده که از ۶ هزار دلار تا بالای ۲۵ هزار دلار متغیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق این طبقه‌بندی، دهک نخست به شهروندان با درآمد پایین (۶ تا ۸ هزار دلار)، دهک دوم به شهروندان با درآمد متوسط (۸ تا ۱۰ هزار دلار)، دهک سوم به شهروندان با درآمد نسبتا بالا (۱۰ تا ۱۵ هزار دلار)، دهک چهارم به شهروندان با درآمد خیلی بالا (۱۵ تا ۲۵ هزار دلار) و دهک پنجم به شهروندان با درآمد (بالای ۲۵ هزار دلار) اختصاص دارد. وزارت صمت در تقسیم‌بندی خود، سهمی ۴۵ درصدی را برای دهک اول در نظر گرفته و قصد دارد برای تامین نیاز شهروندان عضو این دهک، از یک پلتفرم به اصطلاح اقتصادی استفاده کند.

با توجه به بازه قیمتی موردنظر برای پلتفرم اول و با فرض دلار ۳۰ هزار تومانی، خودروهای مدنظر صمت برای دهک نخست، قیمتی بین ۱۸۰ تا ۲۴۰ میلیون تومان دارد، بنابراین امثال تیبا و کوئیک و پژو ۲۰۶ و حتی پارس (با در نظر گرفتن نرخ کارخانه‌ای) می‌توانند نیاز دهک موردنظر را پوشش دهند. این در حالی است که وزارت صمت طبق گفته مسوولانش دیگر اعتقادی به پلتفرم خودروهای موردنظر در راستای توسعه محصول ندارد.

اما پلتفرمی که وزارت صمت برای دهک دوم در نظر گرفته، ال-۹۰ یا همان تندر-۹۰ است و بناست ۲۵ درصد سهم داشته باشد. تندر-۹۰ نزدیک به ۱۳ سال در ایران تولید شد، اما با تحریم خودروسازی کشور، رنو دیگر تامین قطعات را انجام نداد و ایران خودرو و پارس خودرو مجبور به توقف تولید آن شدند. در ادامه اما فاش شد که سایپایی‌ها با کمک دانشگاه علم و صنعت مشغول طراحی محصول جدیدی روی پلتفرم ال-۹۰ هستند و آن را پی-۹۰ نام‌گذاری کرده‌اند. تا مدت‌ها خبری از سرنوشت این پلتفرم نبود، تا اینکه وزیر صمت به تازگی اعلام کرد تولید تندر-۹۰ با کمک روسیه از سر گرفته خواهد شد. آن طور که از اظهارات رضا فاطمی‌امین بر‌می‌آید، قرار است روس‌ها بخشی از قطعات موردنیاز تندر-۹۰ را تامین کنند تا تولید این محصول پس از حدود دو سال توقف، از سر گرفته شود، آن هم برای دهک دوم با درآمد ۸ تا ۱۰ هزار دلاری. بنابراین وزارت صمت و احتمالا خودروسازان قیمتی حداقل ۲۴۰ میلیون تومانی و حداکثر ۳۰۰ میلیون تومانی (با فرض دلار ۳۰ هزار تومان) را برای تندر-۹۰ ایرانی-روسی در نظر گرفته است. این در حالی است که اگر دلار دوباره هوس اوج‌گیری به سرش بزند، خودروی موردنظر قیمتی بالاتر از اینها خواهد داشت.

اما پلتفرم در نظر گرفته شده برای دهک سوم (با درآمد ۱۰ تا ۱۵ هزار دلار) همانی است که خودروی شاهین روی آن ساخته شده و ۱۵ درصد سهم دارد. شاهین جدیدترین محصول عرضه شده سایپا به شمار می‌رود که البته حرف و حدیث‌های زیادی درباره پلتفرم آن به گوش می‌رسد، از جمله اینکه با کمک چینی‌ها طراحی و بسیار شبیه به برلیانس (خودروی چینی مونتاژی سایپا) است. سایپایی‌ها البته محصولی جدید و کراس اوور به نام آریا را نیز روی این پلتفرم ساخته‌اند و طبعا وزارت صمت روی آن برای پوشش نیاز دهک سوم حساب باز کرده است. شاهین در حال حاضر قیمتی کمتر از ۴۰۰ میلیون تومان در کارخانه دارد، اما آریا قطعا با قیمت بالاتری عرضه خواهد شد. با توجه به بازه قیمتی ۱۰ تا ۱۵ هزار دلاری مدنظر وزارت صمت برای دهک سوم، خودروهایی که برای این دهک عرضه می‌شوند، قیمتی حداقل ۳۰۰ میلیون تومان و حداکثر ۴۵۰ میلیون تومان (با فرض دلار ۳۰ هزار تومانی) خواهند داشت.

دهک چهارم، دهکی که بازه قیمتی مدنظر وزارت صمت برای آن، ۱۵ تا ۲۰ هزار دلار است  و سهمش نیز ۱۰ درصد. پلتفرم مدنظر وزارت صمت برای این دهک همانی است که خودروی تارا روی آن ساخته شده است، یعنی پژو ۳۰۱. در واقع تارا عملا روی پلتفرم پژو ۳۰۱ ساخته شد، خودرویی که قرار بود در قالب قرارداد ایران خودرو و پژو در دوران برجام، مونتاژ شود اما تحریم این اجازه را نداد. در ادامه، ایران خودرویی‌ها با توجه به حقی که در قالب قرارداد با پژو برای خود قائل بودند، تارا را روی این پلتفرم ساختند، محصولی که چند ماهی می‌شود وارد جاده‌ها و خیابان‌های کشور شده است. ایران خودرو همچنین اوایل هفته از مدل کراس اوور تارا با نام ری‌را نیز رونمایی کرد تا خودروی آینده دهک چهارم مشخص شود. خودروهای این دهک با فرض دلار ۳۰ هزار تومانی، بین ۴۵۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان قیمت خواهند داشت.

در نهایت وزارت صمت برای دهک آخر، خودروهای بالای ۲۵ هزار دلار را با سهمی پنج درصدی در نظر گرفته و برای تامین نیاز این دهک، روی واردات حساب باز کرده است. این البته در حالی است که وزارت صمت هنوز آیین‌نامه واردات خودرو را ابلاغ نکرده و مشخص نیست جزئیات برنامه‌اش برای استفاده از ظرفیت خودروهای خارجی در بازار کشور چیست. مصوبه ممنوعیت واردات خودرو پس از چهار سال در ۳۱ اردیبهشت امسال لغو  شد و قرار بود وزارت صمت تا انتهای خرداد آیین‌نامه واردات را نهایی کند. با این حال فعلا این اتفاق رخ نداده و به نظر می‌رسد در بهترین حالت، نخستین محموله خودروهای وارداتی جدید پاییز امسال راهی کشور خواهد شد. طبق اعلام وزارت صمت، اولویت با خودروهای زیر ۱۰ هزار دلار است، در حالی که برای دهک پنجم خودروهای با قیمت بالای ۲۵ هزار دلار در نظر گرفته شده است. البته با توجه  به هزینه‌های مربوط به عوارض، مالیات، تعرفه و سود واردکننده، طبعا قیمت تمام شده خودروهای وارداتی برای مشتریان ایرانی بیش از ۱۰ هزار دلار پایه خواهد بود. هر چه هست، با توجه به کف قیمت ۲۵ هزار دلاری برای دهک پنجم، خودروهایی که برای این دهک عرضه خواهند شد، می‌توانند حداقل ۷۵۰ میلیون تومان قیمت داشته باشند.

 

منبع: دانا

کلیدواژه: شهروندان با درآمد بالای ۲۵ هزار دلار وزارت صمت میلیون تومان ۱۰ هزار دلار ایران خودرو تندر ۹۰ دهک سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۳۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای واژگونی وحشتناک ام وی ام X55 چه بود؟

فرارو- انتشار فیلمی هولناک از لحظه شکسته شدن اکسل خودرو ام وی ام X55 و واژگونی آن در اتوبان کاشان-قم با واکنش‌های زیادی همراه شده است. دوباره بحث بی‌کیفیت بودن خودروهای چینی به میان آمده و عده‌ای این خودروها را با نمونه‌های آلمانی و ژاپنی مقایسه می‌کنند. واکنش نیمه‌رسمی مدیران خودرو نشان می‌دهد با مسئله جدی روبرو هستیم. 

به گزارش فرارو، مدیران‌خودرو یک فراخوان صادر کرده و از کسانی که برای خرید خودرو X55 پرو اقدام کرده‌اند خواسته به‌منظور بررسی سلامت و عملکرد اکسل خودرو به نمایندگی مراجعه کنند. کارشناسان عقیده دارند بدون بررسی ماجرا نمی‌توان نظر قطعی داد اما حادثه وحشتناک رخ داده اتوبان کاشان- قم احتمالا از بخش مونتاژ این خودرو سرچشمه می‌گیرد. آیا MVM مدل X55 پرو یک خوردو ناامن است؟ سرنخ‌هایی از حوادث مشابه در روسیه و آفریقای جنوبی پیدا شده است. 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی نمایندگی: شانس با خودرو یار نبوده...

برای بررسی چرایی حادثه، نظر چند نماینده مدیران خودرو را جویا شدیم تقریبا هیچ‌کدام آنها حاضر نیستند به‌شکل رسمی اظهارنظر کنند. حداقل وقتی خودتان را خبرنگار معرفی می‌کنید جوابشان منفی است اما وقتی گفتم خریدار خودرو هستم و نگرانم، یکی از آنها حادثه را کاملا اتفاقی خواند. دقیقا برعکس کارشناسان مستقل که می‌گویند بدون تشکیل تیم فنی و بررسی دقیق با حضور مسئولان سازمان استاندارد اظهارنظر غیرمنصفانه به‌نظر می‌رسد.

مسئول یک نمایندگی‌ مدیران‌خودرو در پاسخ به سوالات خبرنگار فرارو که خودش را خریدار ماشین معرفی کرده می‌گوید: بالاخره در مونتاژ دو الی سه هزار خودرو چنین اتفاقی می‌افتد و امر عجیبی نیست. شاید شانس با این خودرو یار نبوده که یک دوربین  صحنه را ثبت می‌کند. بگذارید خیالتان را راحت کنم، اگر موضوع کیفیت کلی مونتاژ بود ما الان یک ایکس 55 پرو سالم در ایران نداشتیم. این استدلال کاملا اشتباه است.

سماجت می‌کنم و می‌گویم همین چند روز اخیر عکس‌ها و ویدئوهایی دیده‌ام که اتفاقی مشابه‌ای برای همین مدل خودرو را در کشورهای روسیه و آفریقای جنوبی نشان می‌دهد. برای اینکه آرامم کند می‌گوید: نمی‌توان اصل موضوع را رد کرد. ممکن است چنین اتفاقی افتاده باشد اما حادثه برای هر ماشینی رخ می‌دهد. اگر یک سرچ در اینترنت بزنید مورد خروج اکسل حتی برای بنز و BMW اتفاق افتاده است. بنابراین نمی‌توان گفت این دو خودروساز هم خودروهای بی‌کیفیتی تولید می‌کنند.

در پایان می‌گوید نباید نگران باشم و مهربانانه توصیه می‌کند: اتفاقات قبل از این حادثه مشخص نیست. شاید راننده ماشین به یک تعمیرکار ناشی مراجعه کرده است. یک فیلم را نمی‌توان به تمام خودروهایی از این دست یا محصولات کل یک کارخانه تعمیم داد. به‌ نظر من حادثه کاملا اتفاقی بوده و نباید چندان به آن توجه کرد.

درخواست کارشناسان بررسی حادثه ایکس ۵۵ پرو است

بابک صدرایی، کارشناس صنعت خودرو در بررسی چرایی حادثه رخ داده برای ایکس ۵۵ پرو و خارج شدن محور چرخ عقب به فرارو می‌گوید: رسانه‌ها برخی مطالب را چه درست و چه نادرست کنار هم می‌چینند و می‌گویند این اتفاق در جای دیگری هم افتاده که من اصلا این موضوع را قبول یا رد نمی‌کنم. به نظر می‌رسد اگر قرار باشد این شایعات تمام شوند، باید تیم فنی شرکت سازنده مادر، گزارشی از علل  حادثه تهیه کند و در اختیار مردم قرار دهد. اگر علت برای مثال نحوه رانندگی بوده، پس این اتفاق ممکن بود برای هر خودروی دیگری هم بیفتد. اگر اشکال یک اشکال فنی باشد که شرکت مادر موظف است مشکل را برطرف کند، فراخوان بدهد و کارهایی از این قبیل انجام دهد.

بابک صدرایی در ادامه می‌گوید: باید به این نکته توجه داشته باشیم که تعداد زیادی از این مدل خودرو در بازار ایران فروخته شده است. شاید بیش از 15 هزار دستگاه و نزدیک  پنج سال از حضور این خودرو در بازار ایران می‌گذرد. حداقل 500 هزار دستگاه از این خودرو هم در بازارهای چین و دیگر کشورها به فروش رفته است. حالا یک مورد اتفاق افتاده که می‌توان آن را سرنخ دانست. باید بررسی شود و نمی‌توان حکم قطعی بر ناایمنی این مدل خودرو داد.

دنبال سرنخ ماجرای ایکس ۵۵ پرو باشید

ماجرای ایکس ۵۵ پرو برای افرادی که این ماشین را خریده‌اند یا پولش را داده‌اند و منتظر تحویل هستند، نگران‌کننده است. بابک صدرایی عقیده دارد اگر موارد متعددی به همین شکل اتفاق افتاده بود، وضع فرق می‌کرد و نیاز به بررسی جدی ابعاد داستان داشتیم. اما وقتی فقط برای یک خودرو این مشکل پیش می‌آید، باید دید علت آن به نحوه استفاده برمی‌گردد یا مشکل مختص همان یک خودرو بوده است. این موضوعات هم نیازمند تشکیل یک تیم فنی بی‌طرف متشکل از کارشناسان شرکت مادر و سازمان استاندارد است تا شفاف‌سازی صورت بگیرد و برای مردم و خریداران خودرو شائبه ایجاد نشود.

این کارشناس خودرو به فرارو تاکید کرد: ایکس ۵۵ پرو فقط در بازار ایران عرضه نمی‌شود و از آنجایی که در دیگر کشورها مثل روسیه، آفریقای جنوبی یا کشورهای عربی هم حضور دارد، بنابراین دارای یکسری استاندارد است. یک زمانی گفته می‌شد خودروی پورشه هم در یک کشوری دچار حریق شده که به دنبال آن همه گفتند ممکن است این خودرو مشکل فنی داشته باشد اما بعد از تحقیق و بررسی معلوم شد که راننده بی‌احتیاطی کرده است.

ایکس ۵۵ پرو؛ خبری از واکنش مسئولان نیست

ایکس ۵۵ پرو بخت‌برگشته‌ای که دچار شکستگی اکسل عقب شده و ویدئویش دست به‌دست می‌چرخد، از دسترس عموم خارج است. با وجود گذشت چند ساعت از حادثه واژگونی هنوز شرکت مدیران خودرو به شکل رسمی واکنشی نشان نداده است. مقامات و مسئولان مرتبط با بازار خودرو هم تمایلی برای دخالت در ماجرا نداشته‌اند.

مدیران خودرو به صدور یک فراخوان نصف‌ونیمه اکتفا کرده که در آن خبر داده‌اند به‌ زودی با خریداران خودروهای ایکس ۵۵ پرو تماس می‌گیرند و از آنها می‌خواهند در یک پروسه زمان‌بندی شده به نمایندگی مراجعه کرده تا وضعیت اکسل عقب آنها بررسی شود. این مسئله در همه‌جای دنیا رایج است و تا پایان بررسی‌ها نمی‌توان گفت حادثه در کمین بقیه خودروهاست.

حالا باید منتظر ماند و دید در ادامه صاحبان مدیران خودرو علت اصلی حادثه را چه عنوان می‌کنند آیا حادثه کاملا اتفاقی بوده که در این شرایط سایر خریداران این مدل از خودرو از نگرانی در خواهند آمد یا احتمالا سرنخ ماجرا در جای دیگری‌ است.

دیگر خبرها

  • ماجرای واژگونی وحشتناک ام وی ام X55 چه بود؟
  • تولید زباله در سراب ۴۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است
  • با بودجه ۳میلیارد تومانی در کجای پایتخت می‌توان خرید؟/ جدول قیمت‌ها
  • مزیت خرید کتاب الکترونیک چیست؟
  • «خالی فروشی» حواله خودرو
  • کدام دهک بیشترین تورم را تجربه کرد؟
  • تکاپوی کانا‌ل‌های تلگرامی برای توقف ریزش ارز/دلار بازهم ریخت
  • برنامه امسال وزارت صمت برای جهش بزرگ تولید خودرو/ تیراژ تولید روزانه ۵۰۰۰ دستگاه خودرو رسید
  • صادرات خودرو ترکیه / مشتریان اول: ایتالیا، انگلیس، فرانسه و آلمان
  • قانون جدید مالیات؛ زمینه ساز کتمان معاملات